AUTORADIO INBOUWEN

Je nieuwe autoradio zal uiteraard moeten worden ingebouwd. Je kunt dit uiteraard zelf doen. Op deze pagina leggen we in enkele simpele stappen uit hoe je jouw autoradio aansluit.

Je autoradio laten inbouwen

Heb je zelf geen ervaring met het inbouwen van een autoradio of wil je dit liever laten doen door een echte specialist? Maak dan gebruik van onze “inbouw service op locatie”. Met de Coolblue inbouwvoucher kun je middels een unieke code een afspraak maken met onze inbouwpartner. Deze komt dan binnen één week na aankoop jouw autoradio, carkit of navigatiesysteem inbouwen.

Zelf je autoradio inbouwen

Bij het inbouwen van een autoradio wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Het is dan ook belangrijk om te weten of je de huidige autoradio kunt vervangen en of je hiervoor extra materialen nodig hebt. Doe hiervoor navraag bij je officiële autodealer. Hieronder volgen enkele stappen die je kunnen helpen bij het vervangen van je autoradio.

  • Verwijder de eventueel aanwezige oude radio. Deze zit vast in een bracket, een metaal raamwerk. Dit doe je met behulp van verschillende sleuteltjes die bij deze oude autoradio zijn meegeleverd.
  • Sluit de autoradio aan op de in de auto aanwezige stekkers. Alle benodigde aansluitingen zoals elektriciteit en speakers, behalve de antenne, worden hiermee aangesloten. Door de unieke vormgeving van de stekkers is eenvoudig te zien hoe de aansluitingen verbonden moeten worden. 1 van beide stekkers is voor de voeding en verlichting, de andere stekker is voor het aansluiten van de 4 standaard speakers in je auto (namelijk links voor, links achter, rechts voor en rechts achter).
  • Past de autoradio niet direct op de aansluiting van de auto? Dan moet je gebruik maken van een verloopstekker. Elke auto is namelijk uitgerust met originele en merk gerelateerde bedrading waardoor de autoradio mogelijk niet direct is aan te sluiten op de bedrading in je auto. Een ISO-adapter biedt dan uitkomst, ook bij het aansluiten van een nieuwe autoradio in combinatie met een carkit is deze adapter de oplossing. Wanneer je enkel een carkit wilt aansluiten, heb je een AUDIO2CAR- of ISO2CAR-kabel nodig. Dit is afhankelijk van de carkit die je wilt inbouwen. Maak voor het aansluiten van een Parrot of Bury carkit gebruik van een AUDIO2CAR-kabel, bij alle andere merken gebruik je een ISO2CAR-kabel. Je hebt dan meteen de benodigde aansluitingsmogelijkheden om ook telefoongesprekken te voeren over de speakers van je auto.
  • Controleer of de autoradio werkt. Werkt deze niet, controleer dan de bedrading en de zekering aan de achterzijde. Deze is rood van kleur en kun je nameten met een multimeter in de Ohm-stand. Indien je geen geleiding meet, is de zekering kapot. Dit kan het gevolg zijn van verkeerd aangesloten bedrading.
  • Controleer het geheugen van de autoradio. Verliest de autoradio de radiozenders en eventuele instellingen als je de auto uitzet? Dan zijn vermoedelijk de rode en gele draden van je ISO-kabels niet juist aangesloten. Geel is standaard voor het geheugen, rood voor de stroomvoorziening. In sommige auto’s zijn deze kleuren echter omgedraaid.
Schuiven naar boven